Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

01. 10. 2022. 19:50 >> 19:46

DANSKA AGENCIJA

Gas iz gasovoda Sjeverni tok 2 prestao da curi

Danska agencija za energetiku saopštila je da je iz jednog od dva oštećena gasovoda u Baltičkom moru prestao da curi prirodni gas.

Agencija je na Tviteru objavila da ju je kompanija koja upravlja gasovodom Sjeverni tok 2 obavijestila da se čini da je pritisak u gasovodu koji ide od Rusije do Njemačke stabilizovan.

"Ovo ukazuje da je curenje gasa iz ovog gasovoda prestalo", saopštila je Danska agencija za energetiku.

"Pritisak vode je manje-više zatvorio gasovod, tako da gas koji je unutra ne može da izađe", izjavio je Frans presu portparol Sjevernog toka 2 Ulrih Lisek.

On je dodao da gasa još ima u gasovodu.

Švedska obalska straža prijavila je 29. septembra curenje gasa u Baltičkom moru iznad gasovoda Sjeverni tok.

Eksplozije u moru koje su ove nedjelje oštetile gasovode Sjeverni tok 1 i 2 dovele su do ogromnog curenja metana.

Nordijski istražitelji rekli su da je eksploziju moglo da izazove nekoliko stotina kilograma eksploziva.

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je juče Zapad da sabotira gasovode koje je izgradila Rusija, a tu optužbu su SAD i njeni saveznici oštro negirali.

Sukobi SAD i Rusije nastavljeni su kasnije na hitnom sastanku Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku koji je sazvala Rusija povodom napada na gasovode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније