Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

24. 10. 2022. 18:30 >> 18:30
1

NORVEŠKA POLICIJA

Pritvoreni Rus i Ruskinja zbog fotografisanja vojne baze

Norveška policija saopštila je danas da je pritvorila dvoje Rusa pod sumnjom da su fotografisali vojnu instalaciju na sjeveru Norveške kojoj je pristup zabranjen.

Državni tužilac Stefen Ravnasen rekao je televiziji NRK da su ruski državljani - muškarac i žena, oboje u tridesetim godinama - uhapšeni u subotu kod Bjerkvika u kojem se nalazi objekat Norveških oružanih snaga, sa barakama. Norveška je, inače, članica NATO.

Ravnasen je rekao da je par, koji se vozio u kolima sa ruskim registarskim tablicama, osumnjičen za ilegalno fotografisanje objekata.

Ovaj slučaj je prijavljen norveškoj agenciji za unutrašnju bezbjednost PST koja se bavi sličnim slučajevima - sa Rusima koji navodno ilegalno fotografišu dronove u letu.

Posljednjih sedmica, nekoliko ruskih državljana je pritvoreno u Norveškoj - tri muškarca i jedna žena - koji su viđeni kako u centralnoj Norveškoj fotografišu objekte koji se ne smiju fotografisati.

Kasnije su oni pušteni iz pritvora.

Zvaničnik PST-a Martin Bernsen je izjavio da je zadatak te agencije "da istraži špijunažu i primijeni sankcije protiv Rusije."

Evropske zemlje su ojačale bezbjednost oko ključne energetske i internetske strukture nakon što su podvodne eksplozije prošlog mjeseca iskidale cijevi dva gasovoda koja prolaze dnom Baltičkog mora, a koja su napravljena da ruski prirodni gas isporučuju u Njemačku.

Iz oštećenih gasovoda provalio je i u atmosferu otišao prirodni gas, a zajedno sa njim i ogromna količina njegovog ključnog sastojka - metana, moćnog gasa staklene bašte.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније