Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

26. 10. 2022. 19:01 >> 19:01

UGANDA

Potvrđeno 109 slučajeva ebole, umrlo 30 ljudi

Broj potvrđenih slučajeva ebole u Ugandi porastao je na 109, a epidemija je odnijela 30 života, izjavila je ministarka zdravlja te zemlje Džejn Rut Aseng, dodajući da vlada uspostavlja dodatni centar za liječenje.

Petnaest potvrđenih slučajeva bilo je među zdravstvenim radnicima, od kojih je šest umrlo, rekla je ministarka Ugande. Aseng je rekla da je u funkciji pet centara za liječenje i da je šesti u toku.

"Ministarstvo zdravlja uz podršku partnera postavlja dodatni objekat za liječenje na sportskom terenu Mulago", rekla je ministarka i dodala da će novi centar povećati broj kreveta koji su na raspolaganju za liječenje oboljelih od ebole na 351.

Virus koji kruži u Ugandi je sudanski soj ebole, za koji ne postoji dokazana vakcina, za razliku od uobičajenijeg soja u Zairu koji je viđen tokom nedavnih epidemija u susjednoj Demokratskoj Republici Kongo.

Aseng je rekla da će njeno ministarstvo procjenjivati efikasnost tri kandidatske vakcine protiv ebole 'sudan' u narednim nedjeljama, jednu koju je razvio Oksfordski univerzitet, dok su druge dvije razvijane u SAD.

"Glavni cilj je da se procijeni njihova efikasnost u zaštiti primarnih kontakata pacijenata sa ebolom u roku od 29 dana od kontakta", rekao je Aseng.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније