Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Slobodna Evropa ]

02. 12. 2022. 23:45   >>  23:43 1

DIREKTOR FBI

"Kineska vlada kontroliše TikTok, to bi trebalo da nas brine"

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Vrej kazao je da je zabrinut za nacionalnu bezbjendosti u vezi sa TikTokom, upozoravajući da je kontrola nad popularnom aplikacijom za dijeljenje videa u rukama kineske vlade "koja ne dijeli naše vrijednosti".

Vrej y je rekao da je FBI zabrinut da su Kinezi imali mogućnost da kontrolišu algoritam preporuka aplikacije, "što im omogućuje da manipulišu sadržajem, i ako to žele, da ga koriste za operacije". 

Takođe je rekao da bi Kina mogla koristiti aplikaciju za prikupljanje podataka o svojim korisnicima koji bi se mogli koristiti za tradicionalne operacije špijunaže.

"Sve su te stvari u rukama vlade koja ne dijeli naše vrijednosti i koja ima misiju koja je u velikoj suprotnosti s onim što je u najboljem interesu Sjedinjenih Država. To bi nas trebalo zabrinuti", rekao je Vrej. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније