Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Мина [ R.B. ]

02. 01. 2023. 14:55 >> 14:51
1

PRIJETNjE SVE VEĆE

Južna Koreja i SAD razgovaraju o nuklearnim vježbama

Predstavnici Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) razgovaraju o mogućim zajedničkim nuklearnim vježbama u vezi sve većih nuklearnih i raketnih prijetnji od Sjeverne Koreje, izjavio je južnokorejski predsjednik Jun Suk Jeol.

On je rekao da će zajedničko planiranje i vježbe biti usmjerene na efikasniju realizaciju američkog „proširenog odvraćanja“ i da Vašington „prilično pozitivno“ gleda na tu ideju.

"Nuklearno oružje pripada Americi, ali planiranje, razmjenu informacija, vježbe i obuku treba zajednički da sprovode Južna Koreja i SAD", rekao je Jun, prenosi Rojters.

Izjava predsjednika Južne Koreje dolazi dan nakon što su sjevernokorejski državni mediji objavili da je lider te države Kim Džong Un pozvao na razvoj nove interkontinentalne balističke rakete i na "eksponencijalno povećanje" nuklearnog arsenala zemlje.

Sjeverna Koreja ispalila je u novogodišnjoj noći balistički projektil kratkog dometa sa svoje istočne obale, a posljednjeg dana prošle godine lansirala je tri balističke rakete.

Pjongjang je u 2022. godini testirao rekordnan broj projektila.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније