Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Slobodna Evropa ]

14. 01. 2023. 22:00 >> 21:55

OPTUŽBE ZA DIKTATURU

Protesti u Tunisu, traže ostavku predsjednika države

Hiljade građana protestovalo je u glavnom gradu Tunisa tražeći ostavku predsjednika Kaisa Saida, kojeg optužuju da pokušava da uspostavi novu diktaturu u jeku ekonomske krize koja potresa zemlju, prenijela je agencija AFP. U Tunisu je održano više odvojenih skupova u organizaciji različitih opozicionih grupacija uz jako prisustvo policije, prenio je AFP, pozivajući se na izvještaje novinara na licu mjesta.

Protesti na 12. godišnjicu pada diktatora Zinea Abidina Ben Alija organizovani su u vrijeme kada Tunis potresaju duboke političke podjele i pogoršanje ekonomske situacije u toj sjevernoafričkoj zemlji.

"Narod želi ono što vi ne želite. Dolje Said", uzvikivali su učesnici protesta na najmasovnijem skupu, koji je organizovala najveća opoziciona koalicija u Tunisu Front nacionalnog spasa. 

Dio te koalicije je i pokret Enahda, koji inspiraciju nalazi u islamizmu, kao i bivša većina u parlamentu do ljeta 2021. godine, kada je Said preuzeo vlast otpustivši vladu i zamrznuvši aktivnosti parlamenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније