Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Mina ]

21. 03. 2023. 20:48 >> 20:48

ZBOG FIZIČKE I EMOCIONALNE POVREDE

Demonstrantima će biti isplaćeno 9,25 miliona dolara

Vlasti Filadelfije saopštile su da će platiti 9,25 miliona USD odštete da bi riješile grupnu tužbu učesnika protesta za rasnu pravdu, a optužili su policiju da ih je zlostavljala na skupu 2020. godine poslije ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Gradska vlada Filadelfije navela je da će isplata biti raspoređena na 343 tužioca, koji su zadobili navodne fizičke i emocionalne povrede tokom reagovanja policije na proteste zbog ubistva nenaoružanog Flojda, koje je počinila policija Mineapolisa, prenio je Rojters.

"Grad će obezbijediti i grant od najmanje 500 hiljada dolara za fond za besplatno savjetovalište za mentalno zdravlje za stanovnike Zapadne Filadelfije", rekli su advokati tužilaca.

Taj dio je pretežno naseljene Afroamerikancima koji su bili žrtve policijskog nasilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније