Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

21. 03. 2023. 18:53   >>  18:53

RAZGOVOR U MOSKVI

Si za mirno rješenje sukoba u Ukrajini, Putin ne vidi spremnost Kijeva

Kina podržava "mirno rješenje" sukoba u Ukrajini, rekao je danas kineski predsjednik Si Đinping u izjavama pored svog ruskog kolege Vladimira Putina. Ruski predsjednik je ocijenio da s ukrajinske strane ne vidi spremnost za to.

Kina koja je prošlog mjeseca predložila mirovni plan za ukrajinski konflikt se "stalno rukovodi principima UN... i traga za mirnim rješenjem", rekao je Si prema izjavama prevedenim na ruski na kraju samita dvojice vođa u Kremlju.

"Mi smo uvijek za mir i dijalog", rekao je kineski predsjednik.

Putin je rekao da ne vidi "spremnost" ukrajinskih vlasti da nađu rješenje za sukob u Ukrajini na osnovu mirovnog plana koji je predložila Kina.

"Ocjenjujemo da mnoge tačke mirovnog plana koji je predložila Kina... mogu da posluže kao osnova za mirno rješenje (sukoba) kada za to budu spremni na Zapadu i u Kijevu. Međutim, u ovom trenutku ne vidimo takvu spremnost sa njihove strane", rekao je Putin u izjavama pored svog visokog kineskog gosta.

Putin i Si održali su danas zvanične razgovore u Kremlju posvećene, između ostalog, sukobu u Ukrajini i sve bližim bilteralnim odnosima Pekinga i Moskve. Kineski predsjednik juče je doputovao u Moskvu kada su on i Putin imali prvi neformalni sastanak koji je trajao više od četiri sata.

Si je ranije danas u razgovoru sa premijerom Rusije Mihailom Mišustinom rekao da je pozvao Putina da posjeti Kinu tokom ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније