Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ N1 ]

22. 03. 2023. 23:14   >>  23:14

OBJAVIO POLjSKI LIST

Princ Vilijam i Kejt u iznenadnoj posjeti Poljskoj

Britanski princ Vilijam i njegova supruga Kejt, princ i princeza od Velsa, došli su u iznenadnu posjetu Poljskoj, odnosno britanskim vojnicima stacioniranim u toj zemlji, objavio je poljski list "Fakt".

Avion sa članovima britanske kraljevske kuće sletio je na aerodrom Rzešov-Jasionka, piše list.

Očekuje se da će Vilijam i Katarina posetiti trupe stacionirane u mestu Rzešov u provinciji Potkaraptje, kao i da će obići medicinski centar u selu Jasionka u kome se liječe vojnici ranjeni u operacijama u Ukrajini.

„Ovdje sam jer želim lično da se zahvalim poljskim i britanskim trupama koje djeluju u bliskom i ključnom partnerstvu. Takođe, želim da odam počast inspirativnoj humanosti poljskog naroda. Otvorili ste svoja srca koliko i svoje domove“, rekao je Vilijam poljskim medijima.

Nakon vojnih angažmana, princ od Velsa treba da otputuje u Varšavu da posjeti kolektivni centar u kome se nalazi oko 300 ukrajinskih žena i djece koji su pobjegli od rata.

Princ će u četvrtak položiti vijenac na Grob neznanog vojnika u poljskoj prijestonici, gdje su njegovi pokojni djed i baka, kraljica Elizabeta i njen suprug princ Filip, takođe položili vijenac tokom svoje državne posjete 1996. godine.

Takođe, planiran je sastanak sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније