Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

20. 04. 2023. 15:33 >> 15:33

ZBOG PENZIONE REFORME

Protesti pred dolazak Makrona na jug Francuske

Više stotina ljudi, koji se protive zakonu prema kojem će se u penziju ići sa 64 umjesto sa 62 godine, okupili su se danas u malom gradu na jugu Francuske uoči posjete šefa države Emanuela Makrona. Istovremeno su i drugi protesti organizovani širom Francuske.

Francuski predsjednik u Granžu se danas sastao sa nastavnicima i učenicima u srednjoj školi, gdje je govorio o obrazovnoj politici.

Po dolasku predsjednika u grad u školi je nestala struja, a lokalni ogranak ljevičarskog sindikata CGT saopštio je da riječ o vidu protesta.

Više desetine policajaca raspoređeno je na ulice da bi spriječili okupljene da se približe školi.

Policija je kratko upotrebila i suzavac da bi rastjerala demonstrante koji su pokušali da probiju barijere.

Makron je juče bio na istoku Francuske, gdje je prvi put od usvajanja zakona o penzijama bio na terenu. Okupljeni građani su i tom prilikom izrazili svoje nezadovoljstvo zbog usvojene reforme.

Sindikat CGT pozvao je na organizovanje protesta širom zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније