Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.M.Lj. ]

02. 05. 2023. 10:52 >> 10:52

MSP PALESTINE

"Palestina osuđuje gnusni zločin koji je doveo do ubistva Kadera Adnana"

Ministarstvo spoljnih poslova Palestine najoštrije osuđuje, kako su kazali, gnusni zločin izraelskih okupacionih snaga koji je doveo do ubistva Šeik Kadera Adnana.

"Ministarstvo drži izraelsku vladu u potpunosti i direktno odgovornom za ovaj zločin", navodi se u soapštenju. 

Adnan je štrajkovao glađu 86 dana u izraelskom okupacionom zatvoru u znak protesta zbog njegovog hapšenja bez optužbi.

"Njegovo ubistvo je rezultat izraelskog odbijanja da ga oslobodi i politike medicinskog zanemarivanja palestinskih zatvorenika", navoid se u saopštenju. .

Ministarstvo će dostaviti dosije o ovom ubistvu Međunarodnom krivičnom sudu.

"Takođe poziva Međunarodnu istražnu komisiju koja je na terenu na Okupiranoj palestinskoj teritoriji, uključujući Istočni Jerusalim, i u Izraelu da istraži ovaj gnusni zločin koji je dio izraelskog teškog kršenja međunarodnog humanitarnog prava i zloupotrebe međunarodnih ljudskih prava", zaključili su iz MSP Palestine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније