Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS ]

01. 06. 2023. 22:38   >>  02. 06. 2023. 16:23

JAPAN

Premijer otpustio sina nakon "neprihvatljivih" fotografija

Šotaro, najstariji sin japanskog premijera Fumija Kišide trebalo bi da se povuče sa mjesta izvršnog sekretara za politiku usred negodovanja javnosti zbog korišćenja zvanične rezidencije za privatnu zabavu.

Fotografije koje je objavio nedeljnik Šukan Bunšun prikazuju Šotara Kušidu i desetak rođaka kako poziraju ležeći na simbolično važnim stepenicama prekrivenim crvenim tepihom rezidencije, podražavajući grupnu fotografiju novuspostavljenog kabineta.

Šotaro je na centralnom mjestu, na "poziciji rezervisanoj za premijera".

Druge fotografije snimljene na zabavi 30. decembra prošle godine prikazuju goste kako stoje na podijumu kao da drže konferenciju za štampu.

Kako prenosi "Gardijan", ostavka Šotara Kišide je udarac za njegovog oca, čiji se rejting poboljšao nakon ovomjesečnog samita G7 u Hirošimi i pokušaja atentata tokom kampanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније