Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

09. 06. 2023. 09:54 >> 09:54

"AIR DEFENDER 23"

RSE: Najvećim vazdušnim vježbama NATO pokazuje snagu Rusiji

Najvećim vazdušnim vježbama u svojoj istoriji NATO će sljedeće nedjelje pokazati snagu Rusiji i demonstrirati koliko brzo može da odgovori na potencijalnu agresiju Moskve na neku od članica alijanse, prenosi Radio slobodna Evropa pisanje svjetskih medija.

Njemački i američki zvaničnici rekli su da će NATO sprovesti najveću vježbu vazduhoplovnih snaga u Evropi u istoriji alijanse, prenijela je Agencija Frans pres.

Vježba "Er difender 23" koju predvodi Njemačka trajaće desetak dana počevši od ponedjeljka, 12. juna.

Predstavljajući planove, američka ambasadorka u Njemačkoj Ejmi Gutman rekla je da vježba, iako je po svojoj prirodi čisto odbrambena, ima za cilj da pošalje poruku drugim zemljama, uključujući Rusiju.

"Bila bih prilično iznenađena da bilo koji svjetski lider ne primijeti šta ovo pokazuje u smislu duha ove alijanse, što znači snagu ovog saveza, a to uključuje i gospodina (Vladimira) Putina", rekla je ona novinarima.

Vježbe će obuhvatiti obuku na operativnom i taktičkom nivou, prije svega u Njemačkoj, ali i u Češkoj, Estoniji i Letoniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније