Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ N1 ]

31. 01. 2024. 14:47 >> 14:47

Trodnevni štrajk u Finskoj, učestvuje 300.000 zaposlenih

Radnički sindikati u Finskoj su stupili u trodnevni štrajk, koji će obuhvatiti oko 300.000 zaposlenih.

 
Sindikati protestuju zbog promjena zakona o tržištu rada i zbog smanjenja socijalne sigurnosti, koje je predložila vlada.

Zbog štrajka će biti zatvorene predškolske ustanove i fabrike, uz poremećaj saobraćaja i rada poštanske službe.

Aviokompanija Finer je saopštila da je primorana da otkaže oko 550 letova i značajno smanji saobraćaj na aerodromu u Helsinkiju.

Sindikati tvrde da će mjere koje je predložila vlada povećati nejednakost u društvu, oslabiti položaj radnika i naškoditi građanima sa nižim prihodima i nezaposlenima.

Vlada je predložila sistem u kojem bi plate bile vezane za izvozni sektor, navodi AP.

Predviđeno je isključivanje nacionalnog radničkog posrednika iz predlaganja nivoa plata u sporovima gdje bi rast bio viši od dogovorenog sa sektorom izvoza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније