Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

03. 02. 2024. 08:27 >> 08:27
5
Čitaj mi:

ZNAK ODMAZDE

SAD izvele udare u Iraku i Siriji

Sjedinjene Američke Države (SAD) počele su da izvode vazdušne napade na Bliskom istoku, u znak odmazde za smrtonosni napad dronom na američku bazu u Jordanu prošle nedjelje.

Snage američke Centralne komande (CENTCOM) saopštile su da su izvele vazdušne napade u Iraku i Siriji protiv Kuds snaga korpusa Iranske revolucionarne garde i savezničkih milicija.

“Američke vojne snage su pogodile više od 85 ciljeva, sa brojnim avionima, uključujući bombardere dugog dometa, koji su doleteli iz SAD-a“, navodi se u saopštenju CENTCOM-a, prenosi Glas Amerike.

Američki predsednik Džo Bajden kazao je da su, prema njegovom naređenju, američke vojne snage gađale mete na objektima u Iraku i Siriji koje Iranska revolucionarna garda i povezana milicija koriste za napad na američke snage.

“Naš odgovor je počeo danas. Nastaviće se u vrijeme i na mjestima po našem izboru. Sjedinjene Države ne traže sukob na Bliskom istoku ili bilo gdje drugo u svijetu. Ali neka znaju ovo svi oni koji bi mogli da žele da nam nanesu štetu: ako naudite Amerikancu, mi ćemo odgovoriti”, poručio je Bajden.

Šef Pentagona Lojd Ostin istakao je da je to početak njihovog odgovora.

“Predsjednik je uputio dodatne akcije da se Iranska revolucionarna garda i pridružene milicije pozivaju na odgovornost za svoje napade na američke i koalicione snage. Oni će se odvijati u vrijeme i na mjestima po našem izboru", naveo je Ostin u saopštenju.

Američka vojska je saopštila da je gađala operacije komandovanja i kontrole, obavještajne centre, rakete, projektile i skladišta bespilotne letjelice, logistiku i objekte lanca snabdijevanja municijom milicija i njihovih sponzora Iranske revolucionarne garde, koji su omogućili napade na američke i koalicione snage.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније