Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

29. 02. 2024. 17:42 >> 17:43
1
Čitaj mi:

MOSKVA

Udovica Navaljnog strahuje da sahrana neće proći mirno

Sahrana Alekseja Navaljnog biće održana sjutra u Moskvi, najavila je njegova supruga Julija Navaljna, ali je i upozorila da nije sigurna da li će sahrana proći mirno.

Kira Jarmus, portparolka Navaljnog, najavila je da će služba biti održana u crkvi ikone Bogorodice u moskovskom okrugu Maržino, gdje je Navaljni nekada živio.

Lider opozicije će potom biti sahranjen na Borisovskom groblju.

Tokom jučerašnjeg govora u Evropskom parlamentu u Strazburu, Navaljna je napomenula da ne zna da li će biti hapšenja tokom sahrane.

"Nisam sigurna da li će proći bez incidenata ili će policija uhapsiti one koji su došli da se oproste od mog muža", rekla je ona.

Saveznici Navaljnog saopštili su danas da su blokirani svi njihovi pokušaji da angažuju mrtvačka kola da donesu njegovo tijelo na sahranu u Moskvu.

Podsjetimo, Navaljni je preminuo 16. februara u zatvoru na sjeveru Rusije.

Njegovi saveznici optužuju predsjednika Rusije Vladimira Putina daga je ubio jer, kako tvrde, nije mogao da dozvoli njegovo puštanje u potencijalnu razmjenu zarobljenika.

Za ove tvrdnje nisu objavili dokaze, ali najavljuju da će saznati i otkriti ko ga je i kako ubio.

Kremlj to odbacuje i ističe da je Navaljni umro prirodnom smrću.

Njegov tim je danas pozvao sve one koji žele da odaju počast, ali ne mogu da prisustvuju sahrani, da sjutra uveče u 19 časova po lokalnom vremenu odu do određenih spomenika u svojim gradovima.

Sudeći po ranijim okupljanjima pristalica Navaljnog, očekuje se veliko prisustvo policije i nasilno rasturanje okupljenih.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније