Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ BETA ]

03. 03. 2024. 17:15 >> 17:17

U CIRIHU

Pojačane mjere bezbjednosti ispred jevrejskih institucija

Policija u Cirihu saopštila je danas da će pojačati mjere bezbjednosti ispred jevrejskih institucija, posle napada nožem u kojem je teško povrijeđen jedan Jevrejin.

Policija u najvećem švajcarskom gradu saopštila je da je 50-godišnji muškarac "veoma teško povrijeđen" u napadu koji se dogodio u subotu kasno uveče.

Na licu mjesta uhapšen je 15-godišnji švajcarski tinejdžer, za kojeg se sumnja da je napadač.

Razlozi napada ostaju nejasni, navodi se u saopštenju, u kojem se precizira da policija kantona Cirih i javni tužilac razmatraju činjenicu da bi to mogao da bude "antisemitski zločin".

Policija je navela da se konsultovala sa raznim jevrejskim institucijama u gradu posle incidenta i odlučila da pojača mjere bezbjednosti oko tih institucija i da to budu mjere predostrožnosti.

Fondacija protiv rasizma i antisemitizma osudila je napad, rekavši da su očevici čuli navodnog napadača kako viče "antisemitske parole koje ukazuju na zločin iz mržnje".

Ta fondacija je dodala da je početka rata na Bliskom istoku u Švajcarskoj povećan broj antisemitskih (ne)djela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније