Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1/Beta ]

12. 03. 2024. 17:04 >> 17:04
Čitaj mi:

MAHOM U LIBANU

Izraelska vojska za pet mjeseci napala 4.500 ciljeva Hezbolaha

Izraelska vojska (IDF) je danas saopštila da je za pet mjeseci od početka rata u Pojasu Gaze napala i oko 4.500 ciljeva Hezbolaha, uglavnom u Libanu, a i u Siriji.

Po procjeni vojske ubijeno je više od 300 operativaca libanskog ekstremističkog Hezbolaha, uključujući pet visokih komandanata, a 750 je ranjeno – prenose izraelski mediji.

U proteklih pet mjeseci iz vazduha je napadnuto više od 1.200 ciljeva i 3.100 s kopna – artiljerijskom i tenkovskom vatrom.

Ciljana su skladišta oružja, zgrade koje Hezbolah koristi za napade, više od 150 osmatračnica duž granice, 70 komandnih centara, gdje su bili operativci te proiranske šiitske orgnizacije. Napadnuto je i više od 50 položaja za ispaljivanje raketa i desetine jedinica koje su napadale protivtenkovskim raketama.

Pogođeno je i više od 450 lokacija elitne jedinice "Radvan", za koju se vjeruje da joj je zadatak ubacivanje u Izrael.

IDF su ocijenile da su ti intenzivni napadi smanjili operativne sposobnosti Hezbolaha.

Vojska je objavila i da radi na potiskivanju snaga Hezbolaha iz južnog Libana.

Nedavno su snage IDF pojačale napade na uporište Hezbolaha Balbek, na sjeveroistoku Libana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније