Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

24. 03. 2024. 09:54 >> 09:54
Čitaj mi:

NAKON DVIJE SEDMICE

Oslobođeno svih 287 otetih đaka u Nigeriji

Oslobođeno je svih 287 đaka koje su naoružane osobe otele u napadu na školu na sjeverozapadu Nigerije početkom marta, saopštile su danas lokalne vlasti.

Guverner države Kaduna, gdje se 7. marta dogodila masovna otmica, Uba Sani, nije saopštio detalje puštanja gotovo 300 djece, ali se zahvalio predsjedniku Nigerija Bola Tinubi "zato što je osigurao da se oteta školska djeca vrate nepovrijeđena".

Prethodno se predsjednik Tinubu zarekao da će spasiti djecu "ne plativši ni novčića" za otkupninu.

Tinubu je došao na vlast 2023. godine uz obećanje da će se obračunati sa "nesigurnošću" koju izazivaju ekstremističke grupe i banditi na sjeveroistoku i sa porastom međuetničkog nasilja u centralnim nigerijskim državama.

Posljednjih godina kriminalne bande više puta su napale škole uglavnom u ruralnim zonama na sjeverozapadu Nigerije.

Islamski ekstremisti su 2014. godine oteli više od 200 učenica iz škole u državi Borno koja se nalazi na sjeveroistoku zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније