Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Politika.rs ]

08. 04. 2024. 18:14 >> 18:14

plan ministra unutrašnjih poslova

Grčka će uspostaviti mrežu sigurnih kuća za žene

Grčki ministar unutrašnjih poslova Mihalis Hrisohoidis je danas saopštio da se širom zemlje, pri svakoj policijskoj stanici planira uspostavljanje sigurnih kuća za žene.

Pažnju javnosti na nasilje u porodici i među partnerima je prije nekoliko dana skrenulo ubistvo jedne žene ispred policijske stanice gdje je došla da traži zaštitu od svog bivšeg partnera koji je ubrzo uhapšen, prenosi Beta-AP.

Program će zvanično biti pokrenut ove nedelje, a ministar je rekao da će „lokacija sigurnih kuća biti poznata samo policiji” i da će ta mjesta biti na raspolaganju ženama onoliko dugo koliko je potrebno za prevazilaženje opasnosti.

Ministar je iznio da je policija prošle godine primila gotovo 12.500 prijava nasilja u porodici što je čak jedan takav slučaj na svakih 45 minuta.

Policijske i nevladine organizacije kažu da se godišnji broj prijava za nasilje u porodici u Grčkoj udvostručio od 2020. godine, dijelom zbog dostupnosti podrške žrtvama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније