Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

08. 04. 2024. 18:23 >> 18:27
Čitaj mi:

poslije petosatne razmjene vatre

Policija na Haitiju povratila oteti brod

Policija na Haitiju je danas saopštila da je povratila oteti brod nakon razmjene vatre sa lokalnim bandama koja je trajala cijelih pet sati.

U saopštenju policije se navodi da su tokom te akcije blizu obale, nedaleko od glavnog grada Port O Prensa, dvojica policajaca ranjena, a neutvrđeni broj članova bandi je ubijen.

Ta akcija predstavlja rijetku pobjedu za policiju i tamošnje snage bezbjednosti koje su se borile da uguše nasilje bandi koje je počelo krajem februara.

Policija navodi da je do otmice broda, koji se uputio u sjeverni grad Kap-Haiti, došlo u četvrtak dok je isplovljavao iz luke Vero u Port O Prensu. Radio televizija Metronom je prenijela da su naoružani napadači oteli sve koji su se nalazili na brodu i da su ukrali oko 10.000 vreća pirinča koje je brod prenosio.

Najnovija pucnjava između policije i bandi dolazi više od mjesec dana nakon što su naoružane osobe počele da napadaju ključnu vladinu infrastrukturu. Spalili su više policijskih stanica, napali glavni međunarodni aerodrom koji je i dalje zatvoren za saobraćaj i upali u dva najveća zatvora na Haitiju, oslobodivši više od 4.000 zatvorenika.

Zbog eskalacije nasilja premijer Ariela Anri je bio primoran da najavi da će podnijeti ostavku kada se formira prelazni predsjednički savjet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније