Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1 ]

23. 04. 2024. 23:02 >> 23:05

nestvarne slike

Pijesak iz Sahare „obojio“ Atinu

Nebo nad južnom Grčkom poprimilo je narandžastu nijansu jer su oblaci pješčane prašine koji su iz sjeverne Afrike, a preko Sredozemnog mora stigli i do Atine, i grad sa svim svojim znamenitostima "obojili" u narandžasto.

Jaki južni vjetrovi nosili su prašinu iz pustinje Sahara, i pošto su stigli do atmosfere iznad Grčke učinili su da Atina u predvečerje poprimi boje, nalik onima na Marsu.

Predviđa se da će se nebo razvedriti u srijedu jer se vjetrovi smjenjuju i pomjeraju prašinu, i to uz pad temperatura.

U utorak je najviša dnevna temperatura u djelovima južnog ostrva Krita bila iznad 30 stepeni Celzijusa, viša za skoro 20 stepeni u odnosu na veći dio sjeverne Grčke.

Jaki južni vjetrovi proteklih dana takođe su podstakli nesezonske rane požare na jugu zemlje.

Vatrogasna služba saopštila je da je u posljednja 24 sata širom zemlje izbilo ukupno 25 požara. Tri osobe su uhapšene na ostrvu Paros u Egejskom moru zbog sumnje da su slučajno izazvale požar. Nije prijavljena značajnija materijalna šteta ili da je bilo povrijeđenih, a požar je brzo lokalizovan.

Još jedan požar je izbio na Kritu u blizini pomorske baze si on je sada pod kontrolom.

Grčka se svakog ljeta suočava sa razornim i često smrtonosnim šumskim požarima, a prošle godine je u toj zemlji zabilježen najveći u cijeloj Evropskoj uniji u više od dvije decenije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније