Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

24. 04. 2024. 12:28 >> 12:28

"OSTRVO STAVLJA U OPASNU SITUACIJU"

Kina osudila odluku Senata SAD o paketu vojne pomoći Tajvanu

Kina je danas uputila kritike zbog novog paketa američke vojne pomoći Tajvanu, navodeći da se time ostrvo stavlja u "opasnu situaciju".

Američki Senat sinoć je odobrio 95 milijardi dolara ratne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu nakon višemjesečog odlaganja i debate o tome koliko bi SAD trebalo da budu uključene u ratove u inostranstvu.

Od toga osam milijardi dolara opredijeljeno je za Tajvan, sa ciljem da se suprotstavi kineskoj prijetnji invazijom.

Kina smatra da je Tajvan, koji je proglasio nezavisnost, dio njene teritorije i zaprijetila da će taj stav braniti i silom ukoliko bude bilo potrebno.

Kineska Kancelarija za Tajvan saopštila je da ta pomoć „ozbiljno krši“ američke obaveze prema Kini i „šalje pogrešan signal separatističkim snagama Tajvana“.

Portparol kancelarije Žu Fenglian dodao je da je vladajuća tajvanska Demokratska napredna stranka, koja se zalaže za nezavisnost, „spremna da postane pion za spoljne sile“ koje Tajvan koriste za obračun sa Kinom, dovodeći ostrvo u „opasnu situaciju“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније