Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

T.G.

09. 05. 2022. 19:14 >> 19:18

PRVI PUT

NTO CG na Festivalu migracija, kulture i građana u Luksemburgu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Aerodromi Crne Gore učestvovali su na festivalu Le festival debarque a Hollerich koji se održao u Luksemburgu 7. i 8. maja. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore po prvi put je predstavila svoju ponudu na ovom festivalu na štandu udruženja Lëtzebuerg. navodi se u saopštenju.

Istuču da ova organizacija daje već godinama sve informacije građanima Luksemburga o Crnoj Gori, njenim prirodnim ljepotama i turističkim atrakcijama, a interesovanje za Crnu Goru kao turističku destinaciju je znatno veće tokom poslednje dvije godine.

"Luksemburžani često govore da ljubav dolazi preko stomaka, te sa veliki zadovoljstvom posjetiocima festivala predstavljamo tradicionalna crnogorska jela, koja sve oduševljavaju, poručila je predsjednica Udruženja Luksemburg-Crna Gora dr Christiane Kieffer", navodi se u saopštenju.

Crnogorski štand posjetio je ambasador Crne Gore u Briselu Ivan Leković.

Navode da tokom ovog festivala, koji se održava već 39 godina, građani Luksemburga imaju priliku da se upoznaju sa različitim kulturama koje čine Luksemburg, procjenjuju se da je festival posjetilo preko 7 hiljada ljudi, koji su na 70 štandova imali priliku da se upoznaju sa kulturom, kulinarskim specijalitetima, zanatima kao i sa literaturom zemalja kao što su: Crna Gora, Portugalija, Poljska, Mozambik i naravno Luksemburg. Pored predstavljanja na štandovima, tokom festivala se održavaju i razne edukativne radionice na temu multikulturalnosti.

Festivalu su prisustvovali ministarka kulture i pravde Sam Tanson, ministarka socijalnih integracija Korin Kaen, kao i potpredsjednik opštine Luksemburg zadužen za ljudska prava Muris Bauar, koji su tom prilikom obišli štandove, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније