Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ M.L.B. ]

19. 05. 2022. 10:25   >>  10:25

SASTANCI U PARIZU

CG ima mnogo toga da ponudi turistima iz Francuske

Crna Gora ima mnogo toga da ponudi turistima iz Francuske, jer je država koja obiluje raznovrsnom ponudom, ocijenjeno je na sastanku predstavnika turističke privrede Francuske i Crne Gore, koji je u Parizu organizovala NTO.

Događaj je otvorio ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović koji je u svom izlaganju informisao prisutne o značaju turizma za Crnu Goru i francuskog tržišta za crnogorski turizam. Ministar je prisutne informisao i o planovima i najavio da će u narednom periodu biti investirana značajnija sredstva kako bi se intenzivirala promocija na ovom tržištu. Poslovnoj radionici prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu Damir Davidović.

Predstavnicima turoperatora obratio se i ambasador Crne Gore u Francuskoj Ivan Ivanišević koji je, pored ostalog, istakao da je za Crnu Goru izuzetno važno prijateljstvo sa Francuskom i da je francusko emitivno tržište naše opredjeljenje. Ambasada Crne Gore u Parizu će i ubuduće pružati podršku u pravcu unapređenja i konkretizacije saradnje između privrednika dvije zemlje.

Savjetnica direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Dušanka Pavićević, pored ostalog, istakla je da Crna Gora ima mnogo toga da ponudi turistima iz Francuske, da obiluje raznovrsnom ponudom za sve ukuse, za ljubitelje plaža, prirode, kulture. Ona je istakla da unaprijeđena aviopovezanost omogućava da sve veći broj turista iz Francuske posjeti Crnu Goru, otkriva njene ljepote i upoznaje priče koje ih nadopunjuju.

Radionici je prisustvovalo preko 30 predstavnika turoperatora iz Francuske, između ostalih prisustvovali su predstavnici kompanija Worldia, Voyageurs du monde, Voyage prive i drugi.

Predstavnica kompanije Voyageurs du monde je istakla da je Crna Gora sve više tražena destinacija, kao i da je neophodno učešće na ovakvim događajima kako bi se promovisala izuzetna prirodna i kulturna bogatstva Crne Gore.

Predstavnica kompanije Worldia istakla je da je Crna Gora u ponudi kompanije poslednje četiri godine, da iz godine u godinu bilježi rast, kao i da su najave za 2022. veoma obećavajuće.

Kako kaže ono što veoma privlači turiste je činjenica da je Crna Gora veoma mala zemlja sa izuzetno bogatom ponudom u kojoj se zimi može skijati, uživati u planinama isto toliko koliko i u moru.

Predstavnica kompanije Luminalis istakla je zadovoljstvo sa najavama za ovu godinu i da je veoma značajno to da je saradnja sa turoperatorima iz Francuske nastavljena nakon pandemije i da se očekuje rast u predstojećem periodu.

Prisutni su imali priliku da se informišu o turističkoj ponudi Crne Gore kroz promotivne video materijale i održane prezentacije, nakon čega su uslijedili i sastanci u pravcu uspostavljanja nove i širenja postojeće saradnje između predstavnika turističke privrede dvije zemlje.

Kako je saopšteno iz NTO, bila je to prilika i da predstavnica nacionalne aviokompanije “Air Montenegro” prezentuje letove, kapacitete i usluge kompanije. Kada je u pitanju francusko tržište kompanija od aprila tekuće godine leti za Pariz, Lion i Nant.

Nakon poslovne radionice u Parizu NTO CG organizuje i poslovnu radionicu u Lionu koja će se održati 20. maja tekuće godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније