Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ I. P. ]

28. 07. 2022. 10:04 >> 10:02

KOVAČ SAOPŠTIO

U Baru 13% odsto više stranih turista, oborili rekord iz 2019.

Barska opštine ove je godine imala više prihoda od naplate boravišne takse u odnosu na rekordnu 2019. godine, saopštio je direktor Turističke organizacije Bar Ivan Kovač. Na današnji dan u tom gradu se, kako je rekao, odmara 19.239 turista.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG kazao da u julu ove godine imaju 25 odsto više noćenja, ali i 10 odsto više gostiju nego 2019. godine u ovom periodu.

"Mi smo prezadovoljni situacijom, puno je turista koji posjećuju Bar", rekao je Kovač.

Od ukupnog broja turista koji se odmaraju u Baru (19.239) njih 4.500 je u hotelima, odnosno pet odsto više nego prošle godine: "U odmaralištima imamo 31 odsto više turista nego lani, a u privatnom smještaju 15 odsto više".

Bilježe i 13 odsto više stranih turista, ali i 28 odsto manje domaćih.

"To su sigurno rezultati naših posjeta sajmovima, pa smo otvorili nova tržišta, poput Njemačke, Francuske i Poljske", rekao je Kovač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније