Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Т.Г. [ Mina ]

24. 10. 2022. 14:18 >> 14:20

TO BUDVA

Nastavljaju da promovišu izletišta i pješačke staze

Turistička organizacija (TO) Budve nastavlja da promoviše izletišta i pješačke staze na ostrvu Sveti Nikola, pa je i ovog vikenda organizovan besplatan prevoz za oko 100 ljubitelja prirode i aktivnog odmora.

Iz TOB-a je saopšteno da su novu uređenu pješačku stazu ovog vikenda prošli brojni Budvani, ali i turisti koji trenutno borave u gradu.

„Važno je podsjetiti da je staza markirana standardnim crveno-bijelim oznakama, prokrčena, a na nekim dijelovima i uređena drvenim stepenicama, kao i odmorištima. Počinje od obale mora i pruža se sve do najviše tačke na ostrvu, a karakterišu je brojni vidikovci“, navodi se u saopštenju.

Savjetnik za kulturu u Opštini Budva, Predrag Zenović, kazao je da veliki dio građana, koji je odrastao i živi u Budvi, nije do sada imao priliku da doživi ostrvo iz ove perspektive, prenosi CGNews.

„Drago mi je da vlada ovako veliko interesovanje za posjetu ostrvu na ovaj način i zaista sve pohvale Turističkoj organizaciji koja je ovako nešto omogućila. Zaista lijepo organizovan događaj i smatram da ove ture treba organizovati redovno“, rekao je Zenović.

On je podsjetio da Budva zaista ima potencijala za aktivni turizam zahvaljujući atraktivnom zaleđu i ruralnim sredinama sa fenomenalnim vidikovcima.

TO Budva planira, i u narednom periodu, u skladu sa vremenskim uslovima, da organizuje upoznavanje mještana i turista, sa nekada omiljenim izletištem svih Budvana, sa čijih vidikovaca se pruža sasvim drugačiji pogled na Budvu i gdje je moguće vidjeti srnu ili zeca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније