Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Б.Б. [ Mina ]

30. 11. 2022. 16:01   >>  15:59

NTO NA SAJMU U BARSELONI

Crna Gora idealna destinacija za poslovna putovanja

Crnogorski kongresni biro u okviru Nacionalne turističke organizacije (NTO) je turističku ponudu Crne Gore predstavio na sajmu IBTM World, koji je počeo u Barseloni u utorak. Crna Gora je, kako je istaknuto, zanimljivo tržište za MICE turizam, odnosno pojedince ili grupe ljudi koji putuju na određene destinacije iz profesionalnih razloga, u poslovne svrhe.

Tokom sajma, koji traje do sjutra, predstavnici Crnogorskog kongresnog biroa NTO održali su brojne prezentacije na kojima je predstavljena ponuda destinacije, ali i više desetina sastanaka sa donosiocima odluka u MICE industriji sa tržišta Centralne i Zapadne Evrope, kao i Dalekog istoka.

Saradnica direktora "La Franco European Image", Lorenc Lakros-Kemis, kazala je da je Crna Gora zanimljivo tržište za Francusku kada govorimo o MICE turizmu.

"Imate odlične kapacitete, te možete organizovati i velike događaje, sa odličnim odnosom cijene i kvaliteta. Predivni pejzaži i priroda, a trenutno dobra stvar je to što ste relativno nova destinacija u ovom segmentu turizma, te imate i taj faktor iznenađenja. Imate odlične hotele, dobru klimu i što je najbitnije odlučni ste u pravcu razvijanja u segmentu poslovnih putovanja, te dobri domaćini za naše turiste", navela je Kemis.

Regionalna menadžerka M&I Forum, Čaro Merida, poručila je da je izuzetno zadovoljna ponudom Crne Gore, te da se uspješno pozicionira kao MICE destinacija.

"Sljedeće godine ćemo organizovati event M&I u Porto Montenegro i veoma smo uzbuđeni jer dugo nijesmo imali ovakav događaj. Želimo da napravimo nešto za tržište koje je specijalizovano u segmentu MICE turizma. Među brojnim zemljama izabrali smo baš Crnu Goru jer mislimo da je idealno mjesto za ovakvu vrstu događaja", rekla je Merida.

Na sajmu se i ove godine tokom tri dana dešavanja organizuju predavanja svjetski priznatih MICE profesionalaca, koji su predstavili nove trendove iz ove oblasti.

Predstavnik NTO, Andri Stanović poručio je da je ovaj vid turizma od izuzetnog značaja za dalji razvoj naše destinacije.

"Putovanja iz ove oblasti realizuju se u periodu vansezone što značajno može uticati na smanjenje sezonalnosti, a prema sprovedenim međunarodnim istraživanjima gost na poslovnom putovanju generiše četiri do šet puta više prihoda za destinaciju u odnosu na turistu na odmoru, a turisti se nakon poslovnih putovanja mogu zainteresovati dodatno za destinaciju i doći i u privatnom aranžmanu", kazao je Stanović.

Na štandu Crnogorskog kongresnog biroa NTO ponudu su predstavile lokalne turističke organizacije Kotora, Budve i Bara, hotelska grupacija Montenegro Stars, hoteli Lazure Hotel & Marina, Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, Blue Kotor Bay Premium Spa Resort, The Chedi Luštica Bay, rizort Portonovi, kao i turističke agencije Gold Travel, Explorer DMC, Montenegro in Style, Luminalis i Montenegro Tourist Service DMC.orene ovom rezolucijom, samo jedna, Izrael, je do sada realizovana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније