Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.Č.J. [ Mina ]

27. 03. 2024. 12:35 >> 12:35

MERT

Javna rasprava o Nacrtu zakona o klimatskim promjenama

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera (MERT) pozvalo je sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu o Nacrtu zakona o zaštiti od negativnih uticaja klimatskih promjena i zaštiti ozonskog omotača.

Iz tog Vladinog resora su pozvali naučnu i stručnu javnost, privredne subjekte, nevladine organizacije, građane i sve zainteresovane subjekte, da učestvuju u javnoj raspravi.

Iz Ministarstva su kazali da će javna rasprava trajati do 15. aprila.

Nacrt zakona, sa Programom javne rasprave, lzvještajem o sprovedenoj analizi procjene uticaja propisa (RIA) i Obrascem za dostavljanje predloga, sugestija i komentara, biće dostupan na sajtu Ministarstva https://www.gov.me/mert i portalu e-Uprave www.euprava.me.

Navodi se da zainteresovani subjekti primjedbe, predloge i sugestije na Nacrt zakona mogu dostaviti MERT-u u pisanoj formi na adresu IV Proleterske brigade broj 19 u Podgorici, ili na e-mail milena.markovic@mert.gov.me, na Obrascu za dostavljanje prijedloga, sugestija i komentara na Nacrt zakona.

Iz MERT-a su najavili da će 12. aprila u prostorijama Ministarstva biti organizovan okrugli sto.

"Ministarstvo će sačiniti izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi, koji će objaviti na svojoj internet stranici i Portalu e-Uprave, u roku od 15 dana od dana završetka javne rasprave", kaže se u saopštenju.

Oni su podsjetili da je tokom prošle godine održana javna rasprava i da su zainteresovani subjekti dali svoje primjedbe, predloge i sugestije koje su uvrštene u Nacrt zakona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније