Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Б. [ N1 ]

28. 11. 2022. 09:11 >> 09:16

"UKRAJINCI ŠIRE LAŽI"

Rusi demantuju da napuštaju nuklearku u Zaporožju

Nuklearna elektrana Zaporožje ostaje pod kontrolom Rusije, saopštila je u ponedjeljak uprava okupiranog grada Energodara koju je postavila Rusija, nakon što je visoki ukrajinski zvaničnik sugerisao da se ruske snage pripremaju za odlazak.

"Mediji aktivno šire lažne informacije da Rusija navodno planira da se povuče iz Energodara i napusti nuklearku. Ova informacija nije istinita", rekla je uprava koju podržava Rusija u aplikaciji Telegram.

Direktor ukrajinske državne kompanije za nuklearnu energiju je rekao u nedjelju da postoje znakovi da se ruske snage možda spremaju da napuste ogromnu nuklearnu elektranu Zaporožja, koju su zauzele u martu ubrzo nakon invazije.

Glavni štab ukrajinskih oružanih snaga saopštio je u ponedjeljak da su ukrajinske snage krajem prošle nedjelje uništile šest jedinica ruske vojne opreme i da je oko 30 ruskih vojnika povređeno u borbama u blizini Energodara.

Rojters nije mogao odmah da provjeri te izvještaje.

Mnogi zaposleni u nuklearnoj elektrani žive u obližnjem gradu Energodaru, koji je pod ruskom okupacijom od prvih dana invazije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je u septembru aneksiju ukrajinskih regija Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja, gdje njegove snage tvrde da imaju djelimičnu kontrolu, a taj potez su Kijev i njegovi zapadni saveznici ocijenili kao nezakonit.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније