Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

О.З.  [ Beta ]

08. 12. 2022. 23:59   >>  23:44

UKRAJISNKI ZVANIČNICI SAOPŠTILI

"Rusija postavila raketne bacače kod elektrane Zaporožje"

Ruska vojska postavila je višecijevne raketne bacače kod ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici.

Iz ukrajinske državne kompanije za nuklearnu energiju Energoatom su izrazili zabrinutost da bi najveća nuklearna elektrana u Evropi mogla biti korišćena kao baza za napad na ukrajinsku teritoriju i poveća opasnost od radijacije.

U saopštenju se navodi da su ruske snage koje su okupirale elektranu postavile nekoliko višecevnih raketnih bacača Grad u blizini jednog od šest nuklearnih reaktora.

Navodi se da se ofanzivni sistemi nalaze na novim "zaštitnim strukturama" koje su Rusi tajno izgradili, "kršeći sve uslove za nuklearnu i radijacionu bezbjednost".

Agencija AP nije mogla nezavisno da potvrdi ove navode.

Višecevni raketni bacači sovjetske proizvodnje mogu da ispaljuju rakete do 40 kilometara, a Energoatom navodi da bi mogli da omoguće ruskim snagama da pogode suprotnu obalu rijeke Dnjepar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније