Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Бета [ R.B. ]

19. 04. 2023. 16:06 >> 16:06

"EKSTREMNA MJERA"

I Bugarska zabranila uvoz žitarica iz Ukrajine

Bugarska je danas objavila da zabranjuje uvoz ukrajinskih žitarica jer smatra da to destabilizuju domaće tržište, a danas je i Mađarska objavila proširenje spiska zabranjenog uvoza desetina vrsta prehrambene robe iz Ukrajine.

Poljska i Slovačka su nedavno uradile slično da bi zaštitile svoje poljoprivrednike, što je osudila Evropska komisija smatrajući da su takvi potezi "jednostrani i nedopustivi".

"Bugarska vlada odlučila je da privremeno zabrani uvoz velikog broja proizvoda iz Ukrajine, slijedeći primjer još tri zemlje", rekao je ministar poljoprivrede Javor Gečev.

Sofija je navela da je morala da donese ovu "ekstremnu mjeru" koja stupa na snagu u ponedjeljak, 24. aprila, da ne bi došlo do preusmjeravanja ukrajinske robe preko humanitarbnog koridora Ruminija-Bugarska, i izrazila nadu da će narednih nedjelja biti zajedničke odluke EU o tome.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније