Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ A.B. ]

21. 07. 2023. 15:11 >> 15:17

UPRAVA POLICIJE

Divlja gradnja na Prokletijama: Plavljaninu krivična prijava

Plavska policija podnijela je krivičnu prijava protiv M.R. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje u Nacionalnom parku Prokletije.

Iz policije su naveli da se sumnja se da je M.R. u prvoj polovini maja bespravno započeo građenje dva objekta na parceli.

Objekti se, kako se navodi, nalaze u dijelu NP „Prokletije“, i to u zoni zaštite.

Mediji su ranije pisali o ovom problemu, a prema nezvaničnim podacima portala Press, u NP Prokletije ovog ljeta je planirano da se izgradi na desetine nelegalnih objekata.

Za ovaj kraj, prošle godine Vlada u tehničkom mandatu izmijenila je Prostorno urbanistički plan i legalizovala gradnju skoro 1.700 kreveta.

Prijave i zbog eksploatacije šljunka 

Službenici policije u Plavu i Gusinju danas su takođe nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R. (26) iz Podgorice i S.R. (38) iz Gusinja zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja.

"Postupajući po saznanju da se u koritu rijeke Grnčar vrši eksploatacija šljunka pripadnici policije su izašli na teren zajedno sa nadležnom inspekcijom gdje je zatečen kamion sa šljunkom kojim je upravljao M.R. i bager kojim je upravljao S.R. Na kamionu se nalazilo oko 50 metara kubnih šljunka, dok je nedaleko od bagera bilo lagerisano 150 metara kubnih šljunka", zaključuju u saopštenju UP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније