Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

14. 08. 2023. 10:25 >> 10:25
1

AFERA "KOVERTA"

"Optužnicu protiv Stijepovića formirao Katnić"

Odbrana biznismena Duška Kneževića saopštila je da je iznenađena što se bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću na teret stavlja krivično delo pranje novca. Ističu da je riječ je o krivičnom djelu iznude, imajući u vidu da je, kako navode, u tom krivičnom djelu Knežević bio oštećeni, i da je taj novac morao da da Stijepoviću po nalogu Mila Đukanovića. Takvu optužnicu, dodaju oni, formirao je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić

"Odbrani Duška Kneževića i dalje ostaje nejasno kako je moguće da je ovakva kvalifikacija opstala, iako je poznato da je ovakvu kvalifikaciju Pranja novca, bez ikakvog razumnog objašnjenja, formirao bivši specijalni tužilac Milivoje Katnić, a po nalogu Mila Đukanovića", piše u saopštenju, koje prenosi Portal A plus.

Podsjećaju da je Katnić vršio pritisak na vozače Duška Kneževića da priznaju netačnu stvar.

"U konkretnom slučaju riječi je bilo o pritisku da se prizna da je novac korišćen za finansiranje Demokratskog fronta. Velika je sreća, odnosno srećna okolnost, što su vozači u toj situaciji ostali čestiti i časni i nisu podlegli ovom pritisku specijalnog tužioca, a posljedice drugačijeg razvoja događaja možemo da samo pretpostavimo, a sigurno je da bi one bile nesagledive. Očekujemo da će se Slavoljubu Stjepoviću suditi za krivično djelo za koje je odgovoran, a riječ je o krivičnom djelu iznude, zapravo o državnom reketu nad Duškom Kneževićem, a ne za djelo koje je, da bi Stjepovića izvukao iz afere, formirao Milivoje Katnić", piše u saopštenju. 

Takođe, očekuju da se u odnosu na Milivoja Katnića preduzmu zakonom predviđene mjere i radnje zbog nezakonitog pritiska na vozače da u svojim iskazima iznesu lažnu činjenicu, a koju izjavu im je pripremio upravo Milivoje Katnić, da je taj novac uzet za potrebe Demokratskog fronta, a ne da je navedeni novac Slavoljub Stjepović uzeo za izbornu kampanju DPS-a, a po zahtjevu Mila Đukanovića.

"Uvjereni smo da cjelokupna javnost u Crnoj Gori očekuje da ovakvo postupanje Milivoja Katnića bude procesuirano”, kaže se u saopštenju odbrane Duška Kneževića koje su potpisali advokati Miloš M. Vuksanović i Zdravko Đukanović", zaključuje odbrana Kneževića. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније