Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.L.B.

21. 12. 2023. 16:12 >> 17:43
1
Čitaj mi:

PREBIJANJE RADUSINOVIĆA

Petorici nasilnika zatvor od 12 do 14 mjeseci

Optuženi za prebijanje dvadesetogodišnjeg Davida Radusinovića - Lazar Radulović i Matija Vlahović, osuđeni su na po godinu i dva mjeseca zatvora, a Obren Kovačević, Aleksa Grgović i Petar Božović na po godinu.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda presudu je izrekao sudija Goran Đuković, a riječ je prvostepenoj odluci na koju se može izreći žalba.

„Oni su oglašeni krivim zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda“, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Riječ je o napadu iz marta ove godine kada je optuženi Davida Radusinovića zatekli zatekli u igraonici P.S. Gamer, gdje su bili prisutni i drugi igrači, pa kada je skinuo duksericu i ostao u majci sa slikom navijača kluba "Crvena zvezda".

Kako navodi sud oni su od Radusinović povišenim tonom zahtijevali da skine majcu, a nakon što je on to odbio da učini, zadali su mu više udaraca pesnicama, rukama i nogama u glavu i tijelo.

Kako sud navodi Radusinovića su potom izgurali napolje i ponovo mu zadali više udaraca u glavu dok mu je okrivljeni „V.M. palicom zadao udarac u tjeme, nakon čega su ponovo nastavili da mu zadaju udarce rukama i nogama tijelo, a okrivljeni V.M. i palicom u glavu, uputivši mu tom prilikom i riječi "Ovo je naš kvart, skini majcu, ubiću te".

„Nakon toga ga je okrivljeni R.L. uhvatio za stomak i sa okrivljenim K.O. podigao sa asfalta i dok su ga držali, okrivljeni V.M. mu je pocijepao majcu, a za to vrijeme ispred lokala napadnuti su i oštećeni P.M., M.L. i V.B., pri čemu je oštećeni R.D. zadobio i tešku tjelesnu povredu“, navodi se u presudi Osnovnog suda.

Okrivljenom Lazaru Raduloviću sud je izrekao i mjeru obaveznog liječenja alkoholičara i narkomana koju mora sprovesti u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Lazaru Raduloviću i Matiji Vlahoviću sud je donio rješenje o produženju pritvora, a vrijeme provedeno u pritvoru okrivljenima se, shodno zakonu, uračunava u vrijeme izvršenja kazne.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније