Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

02. 02. 2024. 08:32 >> 08:33

PRIHODOVALI 30.093 eura

Krivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Ulcinjska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv privrednog društva „Alek CO“ d.o.o iz Ulcinju, kao i protiv odgovornog lica u pravnom licu O.V. (37) zbog sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

“Službenici Sektora za brobu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekomonskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga došli su do sumnje da su O.V. i pravno lice “Alek CO”, u cilju protivpravne imovinske koristi na štetu države Crne Gore, nevršeći službene dužnosti koji su propisani pozitivnim zakonskim propisima, izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, taako što nisu podnosili nadležnom poreskom organu izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti su izvršili obračun i uplata poreza na dohodak fizičkih lica, a što je bila njihova zakonska obaveza”, saopštila je Uprava policije.

Oni su, kako navodeiz policije, na taj način za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 30.093 eura, a na štetu budžeta Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније