Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V. [ N1 ]

29. 02. 2024. 17:47 >> 18:56
Čitaj mi:

PO MEĐUNARODNOJ POTJERNICI

Policajac iz Niša koji je otuđio više od 270 pištolja, uhapšen u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je uhapšen policajac iz Niša D.M. (38), za kog se sumnja da je otuđio više od 270 pištolja koja su građani predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole intenzivnim i efikasnim operativnim radom identifikovali su i locirali policijskog službenika Policijske uprave u Nišu D. M. koji je, u saradnji sa policijskim organima Crne Gore i Interpolom, a po raspisanoj međunarodnoj potjernici Republike Srbije, uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je otuđio više komada oružja i municije iz ove policijske uprave, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sektor unutrašnje kontrole je, kako se dodaje, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, protiv osumnjičenog D. M, podnio krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo, međutim, kako Južne vijesti saznaju u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije, koje je otuđio policajac, zaposlen u toj policijskoj stanici.

Budući da se D. M. nalazio u bjekstvu, za njim je bila raspisana potjernica.

Kako su obavijestili iz MUP-a Crne Gore, službenici Sektora za borbu protiv kriminala su juče u Podgorici realizovali međunarodnu ciljanu potragu i lišili slobode službenika MUP-a Republike Srbije D.M. (37), državljanina te zemlje.

"D.M. se potražuje na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Beograd radi krivičnog gonjenja zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Njemu je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor. Slijedi komunikacija nadležnih pravosudnih organa Crne Gore i Republike Srbije", navode u upravi policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније