Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Mina ]

03. 03. 2024. 13:29 >> 15:59
4
Čitaj mi:

herceg novi

Spaljivanje lutke zanima i VDT

Nadležno Više državno tužilaštvo u Podgorici, povodom spaljivanja lutke književnika Andreja Nikolaidisa u sklopu hercegnovskog festivala, preispitaće eventualno postojanje bića krivičnog djela, kazali su iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT).

Iz VDT-a su rekli da, pokušaj da se Specijalno državno tužilaštvo (SDT) dovede u vezu sa dešavanjima na karnevalu u Herceg Novom, može biti odraz neznanja ili loše namjere.

“Nadležnosti državnih tužilaštava propisane su zakonom i utvrđivanje činjenice da li je u konkretnom slučaju učinjeno krivično djelo nije u nadležnosti SDT-a”, kazali su iz VDT-a agenciji MINA.

Na pitanje kako komentarišu stavove portoarola Demokratske partije socijalista Miloša Nikolića, da “spaljivanje” Nikolaidisa zaslužuje hitnu reakciju tužilaštva ocjenjujući da će ona vjerovatno izostati, “kao što izostaje u odnosu na sve što se dešava u prethodne tri godine”.

iz VDT-a su kazali da se neće upuštati u rasprave sa društvenih mreža.

“Naročito zbog činjenice da su konkretni rezultati, u prvom redu SDT-a, bolji pokazatelj uspješnost i rada od neutemeljenih stavova, u čije motive ne želimo da ulazimo”, rekli su iz Tužilaštva.

Oni su dodali da su SDT i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović u prethodnom periodu ostvarili rezultate koje je prepoznala kako domaća, tako i međunarodna javnost.

“Time se na najbolji način demantuju tvrdnje da SDT postupa u skladu sa bilo čijim očekivanjima i po bilo čijem diktatu”, naveli su iz VDT-a.

Kako su kazali, SDT postupa jedino po diktatu ustavnih i zakonskih propisa i uz isključivu primjenu tog principa nastaviće posvećenu borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala i korupcije.

Oni su podsjetili da je Državno tužilaštvo samostalno i nezavisno u radu i da postupanju prepoznaje jedino učinioce krivičnih djela.

“U svim situacijama u kojima se utvrdi da je učinjeno krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti reakcija Tužilaštva neće izostati”, poručili su iz VDT-a.

Iz VDT-a su istakli da od nosilaca javnih funkcija i svih političkih subjekata očekuje da poštuju institucionalnu samostalnost i nezavisnost i da izjavama ne pokušavaju da izvrše neprimjeren uticaj, ali ni da prisvajaju rezultate Državnog tužilaštva.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније