Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko Terzić

11. 03. 2024. 13:32 >> 13:48
1

KURGAŠ

Mugoši zabranjeno napredovanje i plata umanjena 30 odsto naredna tri mjeseca

Disciplinsko vijeće Sudskog savjeta na sjednici tajno je donijelo odluku da je sutkinja Suzana Mugoša odgovorna za to što je počinila teži disciplinski prekršaj iz člana 108 stav 3.13, kazao je predsjednik Disciplinskog vijeća Fikret Kurgaš. Mugoši je izrečena kazna kojom će joj naredna tri mjeseca biti umanjena zarada 30 odsto, a izrečena joj je i zabrana napredovanja dvije godine.

 

„Nezadovoljna strana, odnosno sutkinja Suzana Mugoša i disciplinski tužilac imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu gdje je Vrhovni sud dužan da u roku 30 dana donese konačnu odluku“, kazao je Kurgaš.

Optužni predlog, kojim Mugošu terete da je počinila teži disciplinski prekršaj izjavivši kako i ona vjeruje da je presuda Apelacionog suda u predmetu "Državni udar“ kupljena, podnijela je disciplinska tužiteljka Dijana Radulović.

“To sam rekla i prije godinu, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu”, istakla je Mugoša ranije.

Mugoša je tada reagovala na izjave lidera NSD i DNP Andrije Mandića i Milana Knežević, u kojoj su istakli da treba saznati postoji li komunikacija između nje i Vesne Medenice a u vezi sa presudom za predmet "Državni udar”.

“Dodatno sam uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena na način na koji je ukinuta jer su imali mogućnost da, ako su žalbe bile osnovane, izvedu drugi pravni zaključak i donesu oslobađajuću presudu, a nisu to učinili”, zaključila je tada Mugoša.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније