Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

15. 02. 2024. 15:22 >> 15:52
Čitaj mi:

REAGOVANJE ZBCG

"Mugoša je kao Saša Sinđelić, očekujemo da bude suspendovana"

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) treba da podigne optužni akt protiv sutkinje Višeg suda Suzane Mugoše zbog davanja lažnog svjedočkog iskaza, poručuju iz koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Podsjetimo, optužni predlog, kojim Mugošu terete da je počinila teži disciplinski prekršaj izjavivši kako i ona vjeruje da je presuda Apelacionog suda u predmetu "Državni udar“ kupljena, podnijela je disciplinska tužiteljka Dijana Radulović.

Mugoša je odbranu iznijela sama, jer joj, kako je navela, branilac nije potreban.

"Predmet koji je u javnosti poznat pod nazivom "državni udar" od početka izaziva veliku medijsku pažnju gdje okrivljeni cijelo vrijeme zastupaju tezu da se radi o montaži, a koja teza nije branjena činjenicama", navela je Mugoša.

Stoga, iz koalicije ZBCG tvrde da je Mugoša u potpunosti slagala crnogorsku javnost da ima dokaze kako je kupljena ukidajuća presuda u slučaju poznatom kao državni udar.

"Prije dvadesetak dana upravo je Suzana Mugoša na Odboru za politički sistem i pravosuđe tvrdila da je neki ambasador na crnogorskom primorju kupio presudu na Apelacionom sudu. Međutim, danas Mugoša nijednim slovom nije spomenula ime i prezime tog famoznog ambasadora koji je učestvovao u navodnoj kupovini presude, a da bude još gore, nije ponudila nikakav dokaz, već je priznala da ima određene indicije. Ovo je najbolji pokazatelj i kako je sudila u postupku za državni udar, na osnovu političkih indicija i lažnog svjedočkog iskaza Saše Sinđelića i konsultacija sa Vesnom Medenicom", navode iz ove koalicije.

Prema njenim riječima, tužno je i pogubno za crnogorsko pravosuđe da Mugoša i dalje bude sudija Višeg suda.

Očekuju da Sudski savjet suspenduje Suzanu Mugošu, a nakon sprovedene istrage u tužilaštvu da je i razriješi sudske funkcije.

"Pošto je Suzana Mugoša saopštila da je već saslušana u tužilaštvu, očekujemo od SDT- a da podigne optužni akt protiv nje zbog davanja lažnog svjedočkog iskaza. U protivnom, mi ćemo podnijeti prijavu protiv nje, jer je današnjim iskazom pred Disciplinskim vijećem, ne samo unizila sudijsku funkciju, već i počinila krivično djelo. A pošto se Mugoša sve vrijeme kune u svoju čast i poštenje, pozivamo je da u ime te časti i poštenja, saopšti ime i prezime ambasadora koji je navodno kupio odluku Apelacionog vijeća. U protivnom, biće ista kao i njen svjedok saradnik Saša Sinđelić, jer se sličan sličnom raduje", zaključeno je u saopštenju ZBCG. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније