Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

03. 09. 2014. 08:22 >> 08:23
2

OPTUŽENA ZA KRAĐU

Romina Vlahović opet u tužilačkoj fotelji

Nakon ukidanja presude kojom je proglašena krivom za krađu pomade u Kozmetiks marketu i pošto je Viši sud u Podgorici donio rješenje u kojem je navedeno da je predmet zastario, Romina Vlahović nedavno je vraćena na staro radno mjesto, na funkciju zamjenika osnovnog državnog tužioca.

Kako piše Dan, sa optuženičke klupe u tužilačku fotelju Vlahovićeva se vratila godinu i po nakon što je navodno uhvaćena u krađi.

Iako je tokom suđenja tvrdila da nije počinila djelo za koje se teretila, tadašnja sudija Osnovnog suda u Podgorici Maja Zeković proglasila je krivom, kaznivši je sa 4.000 eura. Tom prilikom sudija je obrazložila da je Vlahovićevoj izrekla maksimalnu kaznu zatvora jer je dobrog imovinskog stanja. U toj presudi je navedeno da je nesumnjivo utvrđeno da je Vlahovićeva prepakovala dvije skuplje kreme u ambalaže jeftinijih, čime je počinila krivična djela krađa, prevara i utaja. Viši sud ukinuo je odluku sudije Zeković.

Kako „Dan” saznaje od sagovornika iz tužilaštva, ovaj sud je donio rješenje da je predmet protiv zamjenika tužioca zastario, čime je prekinuta afera, a Vlahovićeva proglašena nevinom.

Nakon toga, Upravni sud je poništio rješenje kojim je razriješena funkcije zamjenika osnovnog državnog tužioca, a ona je zatim povukla ostavku. Vlahovićeva se na staru funkciju vratila početkom avgusta, saznaje Dan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније