Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

19. 05. 2015. 08:35 >> 08:28
1

U BJEKSTVU

Traže Kotoranina zbog ubistva Markovića

Podaci do kojih su došli istražitelji koji rade na rasvjetljavanju ubistva bivšeg poslanika Liberalnog saveza Crne Gore Saše Markovića pokazuju da je sa tom likvidacijom povezan Kotoranin B.D, a koji je trenutno u bjekstvu.

 

Kako je potvrđeno je "Danu" u vrhu MUP-a, policija sumnja da se Kotoranin trenutno nalazi u Španiji, pa je sa tamošnjom policijom uspostavljen kontakt.

Istražitelji su nedavno pretresli njegov stan u Dobroti, ali tamo nijesu pronašli dokaz koji bi im mogao pomoći u rasvjetljavanju ubistva.
"Operativni podaci pokazuju da je B.D. povezan sa pomenutom likvidacijom, a nije isključeno da je on direktni izvršilac.Do njegovog identiteta se došlo saslušanjem pojedinih svjedoka, a svaki trag mu se gubi dva dana prije likvidacije Markovića. Sumnja se da je sa falsifikovanim dokumentima napustio Crnu Goru i da se trenutno nalazi u Španiji, gdje ga skrivaju pojedini pripadnici klanova iz Crne Gore", potvrđeno je Danu u MUP-u.

Prema policijskim podacima, B.D. je povezan sa kriminalnom grupacijom iz Kotora koja se bavi švercom narkotika. Izvjesno vrijeme je proveo u Španiji, a policija ne isključuje mogućnost da je iz te zemlje došao u Crnu Goru neposredno prije ubistva Markovića.
Posljednji put je viđen u Kotoru dva dana prije ubistva u Budvi, a broj telefona koji je koristio od tada je ugašen.
"Inspektori provjeravaju sve njegove kontakte, a u policijskom dosijeu se navodi da je hapšen u Brazilu zbog šverca narkotika, kao i da je povezan sa više kriminalnih grupacija iz okruženja", ističu u policiji.

Marković (47) je ubijen sredinom aprila u Budvi u blizini porodične kuće, u klasičnoj sačekuši. Inspektori pretpostavljaju da je ubica dobro poznavao teren s obzirom na to da se radi o nepristupačnoj šumi, kroz koju vodi samo uzana staza. Dva dana nakon ubistva Markovića policija je pronašla pušku u šumi u naselju Ivanovići, na oko 500 metara od mjesta ubistva. Marković je likvidiran na svega 100 metara od kuće, dok je bio u automobilu. Egzekutor je ispalio pun šaržer u glavu Markovića, a zatim pobjegao prema planini.  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније