Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Objavila R.B.

15. 10. 2017. 22:53 >> 22:24

SNIMANJE OD SRIJEDE

Marija Perović režira igranu TV seriju

Snimanje nove igrane TV serije "Grudi", u režiji Marije Perović, koju će za Radio televiziju Crne Gore realizovati producentska kuća "Meander film", biće početo u srijedu, 18. oktobra u Nikšiću.

Nakon višegodišnjeg odsustva glavnih ženskih uloga u domaćem filmskom i televizijskom etru, stiže priča o njih tri - Jeleni, Ani i Zorki. 

Glavne junakinje ove serije, različite a bliske, sklapaju idealnu ženu. Svakoj od njih nedostaje ona druga ili treća ili prva da bi bile potpune. A glavni muški lik je idealna projekcija svake žene, on i razumije i djeluje.

Serija "Grudi" nastala je po ideji i scenariju Marije Perović i Vladislave Vojnović. Za jednu od ključnih tema ima borbu protiv kancera dojke. 

“Grudi” su porodična mini serija, koja se dešava u maloj gradskoj sredini, likovi su pripadnici srednje klase, intelektuaci, neostvareni i šarmantni anti junaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Osnovni pokretač serije je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog - bolest. Bolest kao jedan od motiva ovdje je vrlo konkretna i izlječiva i zove se kancer grudi. Serija osim dramskog, umjetničkog, humorističkog, melodramskog, stoga, ima i edukativni značaj, jer skreće pažnju na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob, i želja za boljim životom.

Glavne uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetkovic, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Branimir Popović…  Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja je Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

Radnja serije “Grudi” smještena je u Nikšiću, gdje će serija i biti snimana, a prvi put grad će biti slikan iz ženskog ugla, i kroz vizuru junakinja i autorki iza kamere.

Mini serija “Grudi” u režiji Marije Perović, je podržana kao najbolje ocijenjeni projekat na Konkursu za koprodukciju RTCG-a za 2017. godinu. Snimanje serije je planirano do 14. novembra, a premijerno prikazivanje na RTCG u prime time-u u 2018. godini. Plan je da nakon emitovanja u Crnoj Gori, serija bude emitovana u regionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније