Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

13. 08. 2019. 19:51 >> 19:50

FESTIVAL ESPRESSIVO

Vadim Cibulevski nastupio na Cetinju

Svjetski poznati violinista Vadim Cibulevski predstavio se sinoć na Cetinju u okviru festivala klasicne muzike Espressivo. Njega je na klaviru pratio profesor sa cetinjske Muzičke akademija Aleksej Molčanov.

Cibulevski je prvi put u Crnoj Gori i na Cetinju, a za publiku u Prijestonici odabrao je poseban program i to djela Tartinija, Šasona i Bramsa.

On je za Radio Crne Gore kazao da su festivali, poput Espressiva, veoma važni za našu zemlju.

"Festivali su važni za turističku promociju Crne Gore, a takođe ne smijemo zaboraviti ni edukativnu stranu. Meni su obije podjednako važne, jer na taj način privlačimo publiku različitih generacija. Publika je bila veoma pažljiva na mom koncertu i mnogi su nakon završetka dolazili da me pozdrave i da mi čestitaju", kazao je taj violinista.

Cibulevski će održati i dvodnevni masterklas za studente, a interesantno je pomenuti da četiri polaznika dolaze iz Južne Amerike. Prisustvovaće i tri crnogorska studenta.

"Počinjemo za dva dana i radićemo na Muzičkoj akademiji ovdje na Cetinju. Radujem se radu sa polaznicima i svi su dobrodošli", poručio je Cibulevski.

Festival će biti nastavljen 19. avgusta kada će u vladinom domu u 21 sat nastupiti Trio Pićeno Klasiko.

Festival Espressivo već 12 godina organizuje Muzička akademija uz pomoć brojnih partnera.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније