Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

09. 09. 2020. 08:31 >> 08:37

ŠESTI DAN FIAT-A

Premijera studentske predstave "Antigona 2.0"

Šestog festivalskog dana FIAT-a, u 20 časova, na krovnoj terasi KIC "Budo Tomović" premijerno će biti izvedena studentska predstava "Antigona 2.0", za koju režiju potpisuje profesor književnosti Miroslav Minić.

Kako ističu organizatori Festivala, u predstavi igraju učenici i učenice: Filip Ćuković, Nikolina Dobre, Vasilije Marunović, Savo Šćepanović, Irena Kandić, Miloš Smolović.

"Dramski tekst nastao je razmjenom mišljenja nastavnika (mentora) i učenika, na teme: biti u Antigoninoj koži, osjećaj zarobljenosti, ljudska prava i slobode, netrpeljivost na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, površnost i tržišno orijentisana svijest fokusirana na sopstvene potrebe, izrazita neosviješćenost i devastacija svega što smo naslijedili, nasilne i dobrovoljne migracije. Predstava je sinteza klasičnog komada, kabarea i rok koncerta kroz koju su se učenici izrazili na različite načine – riječima, pisanjem, muzikom, glumom, pokretom – sačinjavajući na taj način dramsku cjelinu. Cilj ove predstave je da utiče na promjenu svijesti mladih ljudi, učeći ih da arktikulišu svoje potrebe i htjenja", navodi se u saopštenju.

"Antigona 2.0“ dobila je prvu nagradu za najbolji dramski tekst na konkursu prvog Festivala srednjoškolskog teatra "Dijalog 2020".

U okviru književnog programa, kako se dodaje, na krovnoj terasi KIC-a u 22 časa, biće upriličena promocija knjige poezije “Šibanje”, glumca Aleksandra Gavranića. Na promociji će govoriti pisac Ilija Đurović i dramaturg Nikola Tomić.

U 23 časa, na krovnoj terasi KIC-a nastupiće DJ Danilo Vučinić.

FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija biće prenošeni uživo preko video platforme YouTube, kao i na našim kanalima na društvenim mrežama.

Organizatori napominju da zbog demokratičnosti i transparentnosti u pogledu učešća publike u programima, ne postoji mogućnost onlajn prijave ili rezervacije za programe FIAT-a.

"Pravo prvenstva imaju posjetioci koji se pojave najkasnije 15 minuta prije početka programa na ulazu u naše festivalske prostore na krovnoj terasi KIC "Budo Tomović" i košarkaškom terenu u Njegoševom parku. Tako će biti izbjegnuta gužva i epidemiološki rizik. U gledalištu ima stotinu mjesta. Radujući se vašem dolasku, očekujemo razumijevanje i odgovornost u vanrednim okolnostima", poručili su iz FIAT-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније