Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

10. 09. 2020. 22:15 >> 22:14

U SUBOTU

Crnogorski simfonijski orkestar u Tivtu

Članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra nastupiće na Ljetnjoj sceni Centra za kulturu Tivat u subotu, 12. septembra.

 

Odgovarajući konceptu i zamisli festivala koji počiva na fenomenu “world music” - (“muzika svijeta” – koja se kao hibridni žanr pojavljuje tokom druge polovine XX vijeka i svoje mjesto nalazi i u umjetničkoj muzici kroz prisustvo etno i pop elemenata) biće izvedene kompozicije u kojima se mogu pronaći elementi koji referiraju na pomenuti žanr.

Tako će manji izvođački ansambli sastavljeni od članova Crrnogorskog simfonijskog orkestra tumačiti djela kompozitora: Hoakina Turina “Molitva Toreadora” , Nine Perović “Gusle” (gudački kvartet); Eitora Vilje-Lobosa “Kvartet za flautu, obou, klarinet i fagot W230”, kompoziciju “Mladi” Leoša Janačeka (duvački sekstet), “Američku svitu broj 1” Enrikea Krespa, “Tri kineske narodne pjesme” Brusa Kembela (duvački kvintet), “Bohemijsko-dansku narodnu melodiju FS130” Karla Nilsena i “Rumunske igre”, Bele Bartoka (Crnogorski gudači).

Muzički centar Crne Gore i World Music festival su potpisali ugovor o dvogodišnjoj saradnji pa ovaj koncert predstavlja prvi u nizu zajedničkih projekata koji su planirani.

S ozirom na epidemiološku situaciju u zemlji i ograničeno prisustvo publike na otvorenom biće omogućeno praćenje koncerta na zvaničnoj facebook stranici Tivat World Festival.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније