Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore ]

13. 06. 2023. 22:51 >> 22:51

OSAM PREDSTAVA

Bijelo Polje: Počeo Festival dramskih amatera

Bijelo Polje je od večeras domaćin 52. Festivala dramskih amatera Crne Gore na kojem će se predstaviti ansambli iz Podgorice, Nikšića, Pljevalja i grada domaćina koji će izvesti osam predstava.

Otvarajući festival predsjednik opštine Petar Smolović je istako značaj kulture za razvoj svake sredine pa zato,kako je istako, ne treba da čudi što postaje sve važniji i dominantniji javni sadržaj.

“Značajan broj kulturnih poslenika ocjenjuje ovu manifestaciju kao kičmu pozorišnog amaterizma ne samo Bijelog Polja, Crne Gore već i regiona.Festival je iznjedrio veliki broj danas proslavljenih umjetnika. Među mladima ima onih koji tek žele da se ostvare na pozorišnoj sceni, a takav je i Nikolaj Čabarkapa iz Pljevalja koji je sa svojim ansamblom otvorio ovu manifestaciju sa Šekspirovim komadom “San ljetnje noći”, istakao je Smolović.

Iako Festival dramskih amatera traje više od pola vijeka, pljevaljsko pozorište se sinoć vratilo festilu nakon četiri decenije,što je naišlo na prijatnu reakciju publike.

To je bila i jedna od motivacija da se ansbla pokaže u najboljem svijetlu sopštio je jedan od aktera predstave “San ljetne noći” Nikolaj Čabarkapa.

Festival se nastavlja sjutra u 10 sati kada će, u pratećem djelu programa, Dramski studio OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Rasova izvesti komad "Samo rata da ne bude", čiju režiju i tekst potpisuje Zagorka Rakonjac.

U takmičarskom djelu u 19 sati predstaviće se glumci Akordovog teatra za mlade iz Nikšića sa predstavom "Par godina za nas" u režiji Dragana Kneževića.

Dva sata kasnije nastupiće nikšićki "Akord teatar" sa Sem Šepardovim tekstom "Pravi zapad" u režiji Milana Erakovića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније