Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

19. 08. 2023. 08:43 >> 08:43

VEČERAS

Koncert dua Milena Petković i Pava Taučan u Tivtu

U sklopu 18 Festivala mediteranskog teatra Purgatorije 2023 biće izveden koncert “Duo Milena Petković i Pava Taučan” u organizaciji Centra za kulturu Tivat. Koncert će biti održan večeras u koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat u 20 sati.

Milena Petković rođena je 24.08.1997. godine u Kotoru. Počela je da svira violinu od 6. godine u klasi prof. Nevile Klakor u muzičkoj školi Šomo Tivat. Srednje muzičko obrazovanje stiče u ŠOSMO “Vida Matjan” u Kotoru. Godine 2015. upisuje osnovne studije violine na muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Vujadina Krivokapića, gdje je i 2018. godine diplomirala, nakon završene posljednje godine studija na konzervatorijumu “G. Tartini” u Trstu, preko programa studentske razmjene Erasmus+. Bila je polaznik seminara kod profesora: Arkadija Vinokurova, Vujadina Krivokapića, Antona Martinova, Andree Amendole, kao i katedre za kamernu muziku: Marie Gracije Belokio, Alberta Martinija, Nataše Popović i Žane Lekić. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima za solo violinu i kamernih ansambla.

Milena je učestvovala na različitim koncertima na Balkanu i u Italiji, takođe je bila član simfonijskog orkestra “Monfalcone” u Monfalkoneu (Italija), kao i gudačkog orkestra “Camerata Strumentale Italiana” u Trstu.

Milena je, u septembru 2021.godine preko programa studentske razmjene Erasmus+, dobila stipendiju da se usavršava na Univerzitetu za muziku I primijenjene umjetnosti u Gracu, gdje je provela jedan semestar. U martu 2022.godine, završila je master studije violine u klasi docenta Diane Mustee, na konzervatorijumu ‘’G.Tartini’’ u Trstu, a trenutno je na istom studentkinja na master studijama viole, u klasi docenta Andree Amendole.

Pava Taušan je rođena 1996 u Kanadi. Sa tri godine se doseljava sa roditeljima u Crnu Goru gdje završava osnovnu i srednju školu.

Osnovnu muzičku školu upisuje u klasi profesorke Lidije Molchanove, sa kojom ostaje da radi sve do studija. Tokom školovanja imala je priliku da se usavršava kod mnogih pijanista i pedagoga na različitim master klasovima među kojima su Jurij Kot, Ewa Kupiec, Vladimir Bočkarev, Evgenia Rubinova, Vladimir Babin...

Odlazi u Njemačku na dalje usavršavanje. Osnovne studije, na umjetničko-izvođačkom smijeru, završila je u Ninbergu u klasi profesora Volfganga Manca, nakon čega odlazi u Minhen na dalje usavršavanje na umjetničko-pedagoškom smijeru u klasi profesorice Silke Avenhaus.

Trenutno je na Master studijama u Drezdenu, na smijeru za savremenu klasičnu muziku kod profesora Torstena Reica. U sklopu studija, pored usavršavanja na polju izvođaštva i rada na brojnim projektima, ima priliku i da sarađuje sa renomiranim kompozitorima među kojima su I Karola Baukholt, Adriana Holcki, Mark Andre, Manos Tsangaris i drugi.

Učestvovala je i na brojnim republičkim i međunarodnim takmkčenjima u Crnoj Gori, Srbiji, Italiji, Njemackoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније