Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavila: D.Ž.

28. 09. 2016. 19:37 >> 19:32

ŠVEDSKI FIZIČARI

Spektakl s laserima u Podgorici

Laserski šou Lund Univerziteta iz Švedske izazvao je ovacije u KIC-u Budo Tomović u Podgorici. To je jedan od najpopularnijih naučnih performansa u Evropi.

I naredna dva dana publika šou može pogledati u 10, 11 i 30, 13, 18 i 19 i 30 sati. Građanima se preporučuje da biraju večernje termine, zbog velikog interesovanja škola i popunjenosti jutarnjih i dnevnih termina.

Performans izvodi grupa profesora, asistenata i studenata katedre za fiziku Lund Univerziteta. Oni koriste svjetlost i dim u spoju s muzikom da kreiraju spektakl.

Prvi dio posvećen je eksperimentima iz fizike, dok je drugi dio laserski šou, s više od hiljadu lasera.

Program je izveden u okviru Dana nauke, koji traju do 30. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније