Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović, TVCG

02. 10. 2019. 16:02 >> 16:01

VUKOTIĆ PORUČIO

Povećati budžet za nauku

Učenici osnovnih i srednjih škola, zainteresovani studenti i IT stručnjaci mogu se upoznati sa tehnološkim dostignućima i trendovima na Fabrici znanja, manifestaciji koja održava se u okviru festivala "Otvoreni dani nauke" danas i sjutra na Univerzitetu Donja Gorica.

Sa fabrike znanja upućen apel Vladi i da poveća budžet za nauku, kako bi se moglo govoriti o Crnoj Gori kao o društvu znanja.

Mladi ne mogu da zamisle život bez tehnologije i raduju se svemu što im donosi budućnost, kažu osnovci koji su posjetili devetu Fabriku znanja na UDG-u.

Fabrika znanja bi upravo mogla biti inspiracija da mladi primijene nove tehnologije u kreiranju svog biznisa.

“Naše Ministarstvo u kontinuitetu promoviše značaj nauke i inovacija kao i ključne uloge mladih ljudi zbog vaše energije i kreativnosti u pokretanju novog talasa naše privrede”, navela je ministarka nauke Sanja Damjanović.

Sa Fabrike znanja apel Vladi da poveća budžet za nauku.

“Ne možemo govoriti o Crnoj Gori kao društvu znanja, a za nauku izdvajati manje od 0,5 odsto BDP-a. Makar tri odsto BDP, mislim da je prag sa koje počinje realizacija društva znanja”, kazao je rektor UDG-a Veselin Vukotić.

Iako tehnologija može biti dragocjeni saveznik, neophodna je doza opreza.

“Smatram da ćemo postati zavisni od tehnologije zato. Više vremena provodimo nego što su naši roditelji tokom studija provodli vrijemena uz knjige, mnogo lakše je nama u odnosu na njih, ali moramo naučiti da to vrijeme ograničavamo i kontrolišemo”, navela je studentkinja Andrea Čavor.

Sa najaktuelnim tehnološkim dostignućima i trendovima posjetioci fabrike znanja mogu se upoznati i sjutra na Univerzitetu Donja Gorica.

Marija Radulović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније